ساخت ملک تجاری کار سختی نیست اگر توسط افراد ماهر و کاربلد انجام پذیرد. در این بین، مراجلی وجود دارد که ما به صورت مختصر ولی مفید به این مراحل، به گونه ای که خارج از حوصله کاربر نباشد، خواهیم پرداخت.
انتخاب و خرید زمین در ساخت ملک تجاری
اولین و مهمترین مرحله در بین مراحل ساخت این نوع ملک، خرید زمین است. توجه داشته باشید که زمینهای جنوبی گزینههای ایدهآلتری هستند؛ چرا که بنای مفید این زمینها به مراتب بیشتر است. معمولاً آن دسته از افرادی که بودجه محدودی دارند بایدد محلههایی را انتخاب کنند که آینده خوبی داشته اما قیمت زمین کمتری را برآورد میکنند.
قبل از خرید زمین باید از شهرداری استعلام گرفته شود تا مشکلی در ساخت و ساز به وجود نیاید. این نکته را هم به خاطر داشته باشید که سند زمین مورد نظر باید آزاد باشد تا بتوان مجوزهای لازم را دریافت کرد. یعنی سند زمین در رهن بانک نباشد یا به عنوان ضمانت از آن استفاده نشود.
بیشتر بخوانید: قوانین حقوقی معاملات
مجوز ها
دومین مرحله در مراحل ساخت ملک تجاری دریافت مجوزهای لازم است که میتوان گفت بدون مجوز ساخت نمیتوان ساخت و ساز را آغاز کرد؛ چرا که مشکلات جدی به وجود میآید و به همین دلیل یکی از اولین مجوزها، پروانه ساخت است که به آن جواز ساخت هم ممکن است گفته شود، اگر پروانه ساخت وجود نداشته باشد نمیتوان عملیات را آغاز کرد.
برای دریافت پروانه ساخت تشکیل پرونده، بازدید ملک، دستور نقشه، عوارض تراکم شهرداری، تهیه مدارک پیشنویس، بارگذاری مدارک و صدور پروانه جزء مراحل اصلی به شمار میآیند. برای برآورد هزینه پروانه ساختمان هم باید گفت که این مبلغ با کاربری ملک تجاری در ارتباط است. مساحت ناخالص، تعداد طبقات، متراژ زمین، تعداد پارکینگ و قیمت منطقه همگی در هزینه پروانه ساخت تاثیر میگذارند.
عقد قرارداد با پیمانکار در ساخت ملک تجاری
بعد از دریافت مجوزهای لازم یکی دیگر از مراحل ساخت این نوع ملک قرارداد با پیمانکار است؛ چرا که یک پیمانکار حرفهای و کاربلد می تواند به نحو احسن ساخت و ساز را آغاز کرده و در پایان شما را با نتیجه ایدهآل روبرو کند. لطفاً سعی کنید به کیفیت کار و مهارت توجه بیشتری داشته باشید. پیمانکار حرفهای و کار بلد با هزینه پایین حاضر به عقد قرارداد نخواهد بود پس سعی کنید، به خاطر قیمت ارزانتر کیفیت را از دست ندهید.
پی ریزی
گودبرداری هم یکی دیگر از مراحل ساخت ملک تجاری به شمار میآید. استاندارد گودبرداری بسیار موضوع مهمی به شمار میآید و معمولاً ساخت و ساز روی زمینی که اطراف آن همسایهای ندارد به مراتب دغدغه و مشکلات کمتری را هم برآورد میکند، ولی اگر گودبرداری به صورت غیر استاندارد انجام شود، قطعاً مشکلاتی را در بر خواهد داشت.
بعد از گودبرداری نوبت به پیریزی ساختمان میرسد که معمولاً مقداری سیمان را روی سطح خاک ریخته تا پیریزی ساختمان انجام شود، اینچنین پیهای بتنی دیگر دچار فرسودگی و خوردگی نخواهند شد. نوبتی هم که باشن نوبت به آرماتور بندی ساختمان میرسد که این مرحله جزء مراحل حساس و مهم پیریزی بهشمار میآید. استفاده از میلگرد برای آرماتوربندی باعث میشود تا ساختمان در برابر فشارهای کششی خصوصاً زلزله بتواند ایمن و استوار باقی بماند که معمولاً میلگردهای ۱۳ ،۱۶ یا ۲۰ میلی متر برای ملک تجاری مناسب هستند.
قالب بندی ساختمان هم بعد از آرماتوربندی قرار دارد و عمدتاً حساسیت این مرحله به مراتب بالاتر است که استفاده از قالبهای فلزی در اینجا گزینه قابل قبولی به شمار میآید. معمولاً برای نچسبیدن قالبها به بتن، آن ها را چرب میکنند که البته این کار توسط فردی حرفهای انجام می شود. بتنریزی هم برای پر کردن قالبها است و حساسیت بالایی می طلبد.
اجرای بدنه در ساخت ملک تجاری
حال نوبت اجرای اسکلت است که به بدنه اصلی سازه مربوط میشود؛ معمولاً بودجه شما مشخص میکند که قصد دارید از کدام اسکلت استفاده کنید. اسکلت فلزی هزینه بیشتری داشته و کمتر کسی به سراغ آن میرود. در اجرای اسکلت دقت در جوشکاری موضوع مهمی است؛ چرا که ستونها باید به یکدیگر جوش داده شوند.
نوبت به اجرای سقف میرسد که عدمتاً سقف را به چند مربع یا مستطیل کوچک تقسیم میکنند و استفاده از مصالحی همچون یونولیت مدنظر قرار میگیرد بعد از اجرای سقف، دیوارچینی است که عمدتاً استفاده از آجر امروزه رواج دارد.
تأسیسات
اجرای تاسیسات و نصب انشعابات هم از جمله دیگر مواردی است که در مراحل ساخت ملک تجاری مورد توجه قرار میگیرد. لوله کشی، برقکشی و گازکشی باید با دقت بالایی انجام پذیرد و برای پوشاندن اتصالات هم نازک کاری و گچکاری مورد توجه قرار میگیرد.
اجرای نما و محوطه سازی در ساخت ملک تجاری
نوبتی هم که باشد نوبت به اجرای نما است که معمولاً ملکهای تجاری باید نمای فوق العادهای داشته باشند تا بتوانند بازدید کنندگان بیشتری را به سمت خود جذب کنند؛ همچنین دکوراسیون داخلی با وجود انواع مغازهها و غرفههایی که وجود دارد باید حرفه ای باشد. محوطه سازی هم به بودجه سازنده مربوط میشود که بخواهد از چه نوع متریال هایی استفاده کند.
سخن پایانی
ساخت ملک تجاری همان طور که گفته شد، مراحلی را در بر دارد که به صورت مختصر ولی مفید به این مراحل اشاره کردیم. شما برای اینکه بتوانید ملک مورد نظر تجاری خود را به درستی بسازید باید با کارشناسان ما، در این مجموعه در ارتباط باشید و بهتر است بدانید، امروزه تبحر و مهارت پیمانکاران بیش از هر مسأله دیگری مورد اهمیت قرار می گیرد.
بیشتر بخوانید: خرید باغ ویلا در جابان دماوند